چکیده:
یکی از رفتارهای کلامی که در کودکان اتیستیک میتوان مشاهده نمود اکولالیا است که برای برخی از متخصصان از مشخصه های اصلی اختلال اتیسم(اوتیسم)است ولی میبایستی به این امر توجه نمود که در برهه ای از مراحل رشد وجود اکولالیا میتواند کاملاً طبیعی باشد و نمیتوان وجود ان را به طور قطع برای تشخیص اختلال اتیسم استفاده نمود.

اکولالیا چیست؟

اکولالیا شرایطی است که می تواند مرتبط به اتیسم باشد و به عنوان یکی از علائم اختلال اتیسم گزارش گردد. افراد مبتلا به اکولالیا صداها و عبارت هایی را که می شنوند تکرار می کنند، آنها قادر نیستند بطور مؤثر با دیگران ارتباط داشته باشند چون همزمان برای ارائه ی تفکراتشان و ارتباط تلاش می کنند. مثلاً اگر از آنها سوالی پرسیده شود، ممکن است دائم سؤال را تکرار کنند تا اینکه بتوانند جواب بدهند.برای دانستن همه چیز درباره اوتیسم مطالعه مقاله اوتیسم چیست؟انواع،علت ها و درمانها را پیشنهاد می کنیم.

چه چیزی باعث اکولالیا می شود?


به چندین شکل اختلال طیف اُتیسم می تواند باعث اکولالیا شود، برخی از بیماران این مشکل را فقط زمانی تجربه می کنند که تحت فشار یا تنش باشند، ,ولی دیگران آن را در هر زمانی تجربه می کنند واین ممکن است در پایان باعث شود سکوت را انتخاب نمایند چون نمی توانند عقاید خودشان را ابراز کنند.اکولالیا بخشی طبیعی از روند
یادگیری و رشد زبان است و تمام کودکان آنرا تا حدی تجربه می کنند. اکثر کودکان می توانند تفکر مستقل خود را طی مرور زمان گسترش دهند اما برخی تکرار آنچه را می شوند، ادامه می دهند.

چه کسی در خطر اکولالیا است؟

همه کودکان زمانی اکولالیا را تجربه می کنند که زبان گفتاری(بیانی)را می آموزند در این میان کودکان مبتلا به اتیسم یا اُتیستیک مخصوصاً بیشتر در معرض ابتلا به اکولالیا هستند.بزرگسالانی که از فراموشی یا ضربه ی صرع رنج می برند نیز ممکن است اکولالیا را تجربه کنند زیرا درتلاش اند تا توانایی گفتاری خود را باز بیابند.برای اگاهی بیشتر در زمینه اختلال طیف اتیسم مطالعه مقاله اختلالات و بیماری های همراه با اتیسم و راهکارهای درمان انهارا پیشنهاد می کنیم.

علائم اکولالیا چیست؟

علامت اصلی اکولالیا تکرار جملات و صداهایی است که شنیده می شوند، مثلاً، کودک مبتلا به اکولالیا سؤال را به جای جواب تکرار می کند.علائم دیگر اکولالیا ممکن است شامل ناامیدی در حین مکالمه، افسردگی و سکوت باشد از طرفی یک بیمار مبتلا به اتیسم نیز بصورت غیر طبیعی ممکن است وقتی از او سوالی پرسیده می شود،خشمگین گردد.

بیشتر بخوانید:  انواع رویکردABA(ای بی ای)برای کودکان دارای اتیسم(اوتیسم)

چگونه اکولالیا شناسایی می شود؟

بسیار آسان است،اکولالیا با مکالمه با فرد شناسایی می شود. برخی از کودکان مبتلا به اختلال طیف اتیسم معمولاً برای این بیماری در زمان درس های گفتاری شان آزمایش می شوند.اکولالیا ازدرجه خفیف تا حاد است و یک پزشک یا گفتار درمان می تواند مراحل اکولالیا را شناخته و درمان صحیح را تجویز کنند.

چگونه اکولالیا درمان می شود؟  

دارو درمانی:

دکتر ممکن است داروی ضد افسردگی یا اضطراب را تجویز کند که تأثیرات جانبی اکولالیا را از بین می برد.

مراقبت خانگی:

بیماران ممکن است با افراد دیگر در خانه کار کنند تا مهارت های گفتاری شان تقویت شود، برنامه های آموزشی اینترنتی و متن هایی موجود هستند تا به والدین کمک شود و پاسخ های مثبت را از کودکانشان بگیرند.

درمان های ثانوی:

برخی از بیماران اکولالیا به جلسات گفتار درمانی منظم می روند. در این جلسات به آن ها کمک می کنند چگونه چیزی که فکر می کنند به زبان بیاورند. برای اگاهی بیشتر در زمینه اختلال طیف اتیسم مطالعه مقالهانواع رویکرد ABA برای کودکان دارای اتیسم را پیشنهاد می کنیم.

نگاه کلی به اکولالیا چیست؟

اکولالیا دائمی نیست، برخی از کودکان از این بیماری فقط در زمان کودکی رنج می برند. برای بیماران با اکولالیای دائمی زندگی بسیار خسته کننده است. اکثر بیماران اکولالیا از اضطراب و افسردگی رنج می برند، چون نمی توانند با اطرافیان ارتباط برقرار کنند، اکثر آن ها از صحبت با یکدیگر اجتناب می کنند.

چگونه از اکولالیا جلوگیری می کنیم؟

اکولالیا بخشی طبیعی از گسترش و رشد مهارت های زبانی است و این ایده ی خوبی نیست که آنرا متوقف کنیم. برای جلوگیری از اکولالیای دائم، والدین باید شکل های دیگر ارتباط را تشویق کنندو تجهیز کودک با طیف وسیعی از کلمات و عبارت ها مهم است. در همین زمان، اکثر کودکان قادرند بصورت طبیعی بر اکولالیا غلبه کنند. 

3.3/5 - (3 امتیاز)
اشتراک گذاری محتوا
نرگس قاسم زاده

نرگس قاسم زاده

مطالب مرتبط

تنها راه غلبه بر اختلال اتیسم دانش و آگاهی از این اختلال است!

2 پاسخ

  1. سلام،‌پسر من‌۵سالشه، حدود یک ماه هست که تمام حرف های برادر نه ساله اش رو تکرار میکنه، و چند روزی است که اصرار شدید داره که حرف های برادرش رو تکرار کنه، و من و پدرش به همون صورتی که به برادرش دادیم جواب او رو هم بدیم، اگر کمی‌کلمات فرق داشته باشه شروع میکنه به جیغ زدن و بیقراری، فقط نسبت به برادرش این وسواس رو داره، و وقتی برادرش کنارش نیست مشکلی نداره! لطف میکنید راهنمایی کنید؟

    1. درود بر شما مادر مهربان
      لطفا از نگرانیهاتون بیشتر بفرمایید. این یک مورد میتونه نگران کننده باشه ولی توضیح بیشتر باید بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا نیاز به مشاوره تخصصی در حوزه اتیسم دارید؟